Pogosta vprašanja

V kolikor želite postaviti sončno elektrarno morate izpolnjevati naslednje pogoje; morate biti lastnik objekta, vaša streha mora biti orientirana v smeri jug, lahko tudi z manjšim odstopanjem proti vzhodu ali zahodu, streha pa mora tudi omogočati montažo. V kolikor bi želeli sončno elektrarno postaviti na ravno streho, nadstrešek, talno konstrukcijo ali na fasado, nas prosim kontaktirajte za več informacij.

Pred samim pričetkom montaže, je prej potrebno pridobiti ustrezna soglasja. Postopek prodobivanja soglasij v vašem imenu opravimo mi. Vse kar potrebujete opraviti vi je, da nam podpišete pooblastilo.

Sončna elektrarna vam zmanjša račun za električno energijo. Električno energijo, ki jo kupite od elektrodistribucijskega ponudnika lahko v celoti proizvedete sami na lastni strehi. Na ta način se zavarujete pred podražitvami električne energije v prihodnosti in hkrati zmanjšate izpuste oglikovega dioksida.

Da, fotovoltaični paneli proizvajajo elektriko tudi podnevi (kakšnikoli ti pogoji so). Bolj kot je zunaj svetlo, več elektrike proizvedejo.

Da, višje kot so zunanje temperature nižji je izkoristek fotovoltaičnih panelov. Fotovoltaični paneli ustvarjajo elektriko zaradi svetlobe in ne zaradi vročine. Hladnejši kot so dnevi več električne energije proizvedejo.

Ker živimo v območju, kjer je čez leto dovolj padavin, se fotovoltaični paneli na ta način večinoma sami čistijo. Vseeno je priporočljivo periodično čiščenje na par let.

Pričakovana doba sončnih elektrarn je več kot 30 let, kar pomeni varno in zanesljivo naložbo.

Da bi povprečna slovenska družina zadostila lastnim potrebam po električni energiji, bi potrebovala 3 do 4 kW sončno elektrano. Ker pa se vedno več gospodinjskev ogreva s pomočjo toplotne črpalke, pred “vrati” pa je tudi obdobje električnih avtomobilov, se priporoča večja sončna elektrarna, glede na prihodnjo planirano predvideno porabo v gospodinjstvu.
Imate dodatna vprašanja?